Selasa, 10 Januari 2017

KEPENTINGAN PROTEIN DALAM TUBUH BADAN MANUSIA


KEISTIMEWAAN PROTEIN SOYA NON-GMO ESP SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pada entri kali ini, saya ingin berkongsi mengenai Energizing Soy Protein (ESP).

Bagi yang tidak tahu, ESP Shaklee ini sumber ptotein yang menggunakan soya non-gmo ya. Esp sangat penting sebagai vitamin yang melengkapkan lopong-lopong protein yang tidak cukup didalam tubuh badan kita.

Tahukah kita protein akan rosak apabila diproses pada suhu yang tinggi?

Ada orang makan ayam, ikan atau daging mentah setiap hari tak untuk dapatkan sumber protein? Tiada kan? Mesti kena masak juga.

Suhu yang tinggi tersebut boleh merosakkan protein. Jadi, adakah kita dapat protein sepenuhnya daripada lauk yang kita makan? Itu belum lagi ambill kira ayam/daging yang kena cocok. Sebab itulah kita kena ada juga makanan tambahan ini dirumah.

Ia akan membantu melengkapkan keperluan tubuh badan seluruh ahli keluarga dan juga meningkatkan tahap sistem ketahanan tubuh badan kita. Betul tak? Siapa setuju angkat tangan tinggi-tinggi (^_^).

APA BEZA SOYA GMO DAN NON-GMO?



Bagi yang tidak tahu lagi, soya ada dua jenis. GMO dan NON-GMO.

Si GMO adalah yang sudah diubah sacara genetiknya. Bahaya untuk kesihatan jangka panjang.

Tapi, usahlah risau sebab ESP Shaklee adalah soya NON-GMO.

NON-GMO adalah bahan yang TIDAK DIUBAH SECARA GENETIK atau bahasa mudahnya BAHAN MAKANAN YANG TIDAK DICAMPU DENGAN BAHAN KIMIA yang boleh memudaratkan kesihatan.

Memang terbaik dan rasanya pun sedap. Boleh diminum sejuk dan suam pun boleh. (^_^).

Jom berkenalan dengan ESP shaklee dengan lebih dekat lagi.

PENGENALAN ESP SHAKLEE



- Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya.

- Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an

- Di mana, kini banyyak ujian klinkal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

-Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ektensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan.

- Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.

- Tambahan pula, setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

- ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

- Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan  sumber mineral.

- Sangat sesuai untuk semua peringkat umur-tua dan muda.

- Manakala, kandungan indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis.

- Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

TAHUKAH ANDA?


Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbihidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah.

Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I.) yang tertinggi manakala karbohidrat denga G.I. yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahansambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda.

Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan.

Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

MANFAAT UTAMA ESP SHAKLEE


Awet Muda 
- Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, orgen, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

Baik Untuk Hormon
- Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsina bersamaan dengan hormon wanita. Ia mampu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.

Baik Untuk Prostat
- Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

Kulit Remaja
- Merangsang pembentukan semula kuit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

Pembekal Tenaga
- Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tertekan.

Membaiki Pigmentasi
- Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

Membaiki Memori
- Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.

KEPENTINGAN PROTIN

 Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormin manusia.

Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan protin.

Kekurangan protin menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian

APA ITU ASID AMINO?

Protin terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat satu amino asid tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperoleh dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu. Shaklee menyediakan kesemua asid-amino perlu tersebut.


Shaklee menggunakan proses pensijilan yang dikenali Identify Preserve Program (IPP). Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.

TESTIMONI ESP SHAKLEE






















INGIN DAPATKAN ESP SHAKLEE?

ATAU

Ingin mencari supplemen yang sesuai untuk diri anda dan keluarga? Atau ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dari rumah?

HUBUNGI SAYA DISINI!!!

CALL/SMS/WHATSAPP/TELEGRAM : 0132904342
FACEBOOK : NUR SHARMINE BAHARING
SHAKLEE ID : 1103081
COD : BAHAU, JEMPOL,BATU KIKIR, SERTING, KUALA PILAH DAN GEMAS N9

SEMOGA KITA DIKURNIAKAN KESIHATAN YANG BAIK BERPANJANGAN. INSYAAALLAH

MENCEGAH ITU LEBIH BAIK DARI MENGUBATI!!

      

Tiada ulasan:

Catat Ulasan